Teksten

Teksten

Geschreven teksten zijn een oude, maar nog altijd relevante manier om met elkaar te communiceren. Het schrijven van een goede tekst is alleen nog niet zo makkelijk als het lijkt. Wat voor soort tekst heb je nodig? Hoe slaat die tekst het beste aan bij de doelgroep? Wat is de ‘Tone of Voice’ die jouw tekst nodig heeft? Op deze en nog veel meer tekstgerelateerde vragen weet De Taalmaakster antwoord. Ik kan daarmee voor elke soort tekst het verschil maken. 

Website & Online teksten

Online zichtbaarheid is voor elke ondernemer belangrijk. Een website en het gebruik van sociale media is daarbij heel belangrijk. Niet iedereen is daarin even goed thuis. Het kan soms heel lastig zijn om ideeën en gedachtes op papier te krijgen, zelfs als je heel goed weet wat je wil. Ook heb je als ondernemer soms gewoon geen tijd om je helemaal toe te leggen op de teksten op jouw website. Of misschien zijn te teksten op jouw website inmiddels zo verouderd dat ze niet meer staan voor wie jij als ondernemer bent. Als de Taalmaakster kan ik daarbij helpen. Samen kunnen we de teksten voor jouw website of social media-account zo laten klinken alsof ze door jou zelf geschreven zijn. Hierbij zijn jouw wensen als klant leidend. Geef me een uitdaging, ik ga hem graag aan! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Nieuwsbrieven & persberichten

Het is uiteraard belangrijk dat de directe communicatie tussen jouw bedrijf of vereniging en jouw (klanten)contacten goed verloopt. Hoe je dat vormgeeft is volledig aan jou en is afhankelijk van wat het beste past bij jou en jouw klanten. Een nieuwsbrief of persbericht zijn hier voorbeelden van. Om er voor te zorgen dat die communicatie goed verloopt is het belangrijk dat je daar veel tijd en energie in steekt. Heb je die tijd en energie nu niet, of weet je niet goed hoe je aan zo'n tekst moet beginnen, dan kan De Taalmaakster dat voor je overnemen. Dit kan eenmalig of op regelmatige basis. Geef me een uitdaging, ik ga hem graag aan! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Scripts & Scenario's

Sommige teksten zijn er niet om gelezen te worden, maar om gesproken te worden. Dat maakt die teksten zo anders van vorm dat ze in hun eigen categorie vallen. Soms zijn het dit soort teksten die je nodig hebt. Als je een presentatie moet geven bijvoorbeeld. Of als je een voorstelling moet spelen. Als je moet speechen of als je voor de camera je verhaal moet houden. Deze scripts en scenario's zijn door hun unieke vorm soms lastig samen te stellen. Zeker als je werkt met een groot theatergezelschap waarvoor je een opmaat gemaakt toneelstuk wil. Misschien ben je wel nieuwsgierig naar het unieke, journalistieke theaterconcept dat De Taalmaakster ontwikkeld heeft. In al deze bovenstaande gevallen kun je bij De Taalmaakster terecht. Geef me een uitdaging, ik ga hem graag aan! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Heb jij iets anders nodig?

Staat wat jij aan teksten nodig hebt er niet bij? Geen paniek! Er is nog veel meer mogelijk. Neem contact met me op en we bekijken hoe we alsnog aan jouw wens kunnen voldoen.